top of page

Slik fungerer NorgesBom

Norgesbom er et norsk system for innkreving av bompenger og leveres til kunder i hele landet.

 

Ved passering i den automatiske bomstasjonen blir det tatt video av registreringsnummeret til det passerende kjøretøyet. Hvis kjøretøyet er registrert med et aktivt abonnement foretar ikke systemet seg noen ting. Hvis kjøretøyet er registrert med en automatisk betalingsmetode, belastes denne.
 

Er det ikke registrert en automatisk betalingsmetode, eller hvis ikke kjøretøyet har et aktivt abonnement, har eier av kjøretøy 48 timer på å lage en bruker og registrere kjøretøyet, eller betale på youpark.no før det sendes en faktura for passeringen til eier av kjøretøy.
 

All fakturering av passeringer og abonnement følges opp automatisk av Finter AS med automatisk faturautsending, inkassovarsel og evt. Inkasso.

 

Passerende kjøretøy kan betale med:

Ikon - Faktura.png
60319-200.png
Ikon - Abonnement-kopi.png
Ikon - Betalingskort-kopi.png

VIPPS/
Betalingskort

Abonnement/
Klippekort

Forhåndsbetalt
Anonymt klipp

Faktura

Med NorgesBom har du en komplett og automatisert løsning for innkreving av bompenger.
Systemet krevet lite/ingen administrativ oppfølging fra veieier.

Ønsker du bom til hyttevei, skogsbilvei, andre private veier, næringseiendom eller parkeringsplass så passer vår løsning perfekt!

vipps_logo_rgb.png
Bakgrunn 1_edited.jpg
Logo Hjemmeside - Nye farger.png

 

Med NorgesBom skal betaling være enkelt! Ved å skrive inn ditt registreringsnummer på youpark.no innen 48 timer, kan du betale for din passering med VIPPS eller betalingskort. Hvis du har gjort flere passeringer i én bom, eller flere forskjellige NorgesBommer innen 48 timer kan du betale alle passeringene samlet. 
 

Som bruker kan du registrere en konto i vår webportal med enten VIPPS logg-inn eller med ditt telefonnummer.  På kontoen legger du inn et betalingskort.
Ditt betalingskort vil belastes hver gang du har passert en NorgesBom- stasjon og deretter motta kvittering automatisk på e-post kort tid etter din passering. Har du lagt inn dette én gang, slipper du å tenke på det uansett hvilken NorgesBom du passerer i hele landet. 

 

Hvis du ikke vil eller kan betale på annet vis sender vi en faktura på utestående beløp. Det vil da påløpe et fakturagebyr. Husk at du kan gjøre oppe for din passering på youpark.no inntil 48 timer etter du har passert bommen, før det sendes ut en faktura. Da kan du også registrere en brukerkonto slik at alt går automatisk neste gang du skal passere.

Enkel betaling

Ikon - 48timer-kopi.png

Abonnement

Ikon - Abonnement-kopi.png

 

 

Med NorgesBom er det enkelt å administrere og tilby abonnement. For hver enkelt kunde lager vi en egen landingsside for veien på youpark.no. Der blir aktuelle abonnement presentert og kan kjøpes av brukerne. Vi tar oss av betaling, fakturering og oppfølging.
 

Det er ingen behov for nøkler eller adgangskort da alt er basert på registreringsnummeret til kjøretøyet. Dette gjør at det bli mindre administrasjon for den som eier veien, mer effektivt og rimeligere driftskostnader.

bottom of page